KARALA , Mercedes,Vag,Audi,Case, Valtra, New Holland, Kobelco,Hitachi,Kaivurit Toyotat alk 390 ?

Chiptuning-Lastutus-Optimointi-Viritys

Auton lastutus eli moottoriajoneuvojen uudelleen ohjelmoinnit vuodesta 1988. Moottorin optimointi tai nykytermein chiptuning tarkoittaa moottorin ohjausyksikön uudelleen ohjelmointia.

Autotehtaat joutuvat tekemään kompromisseja moottorinsuorituskyvyn ja olosuhteiden, pakokaasuarvojen ja polttoainetalouden välillä. Esimerkiksi polttoaineen ja ilman seossuhde on katalyytillä varustetuissa moottoreissa epäedullinen polttoainetalouden ja moottoritehon suhteen.

Ohjelmoimalla säätöarvot uudelleen pystytään moottorin kehittämää vääntömomenttia ja tehoa lisäämään polttoainetalouden heikentymättä.

7 Järkisyytä miksi tehdä auton lastutus meillä?

  • Hyödynnämme auton lastutuksessa Suomessa kehitettyjä ohjelmistoja ( TURBOTEC ), jotka ovat mitattu dynamometrissä
  • Saat varmasti moottorin optimoinnin luotettavalta tekijältä. Olemme tehneet tätä päätyöksemme vuodesta 1988
  • Ajomukavuus paranee
  • Säästät bensa / diesel kuluissa
  • Kiihtyvyys paranee --> helpompi ohittaa
  • Autosi vääntää paremmin

Miten auton lastutus, eli chip-tuning tehdään?

Säätöarvot on tallennettu ajoneuvon moottorinohjausyksikköön. Komponentti missä tieto sijaitsee on nimeltään eprom eli chip. Uudelleen ohjelmoinnissa asennetaan alkuperäisen epromin tilalle emulaattori, jonka avulla voidaan reaaliaikaisesti dynamometrissä muokata ohjelman parametreja tietokoneella.

Ajoneuvovalmistajat ympäri maailmaa käyttövät samankaltaisia järjestelmiä kehitystyössään. Olemme yhtenä ensimmäisenä Suomalaisena yrityksenä ryhtyneet tarjoamaan tätä palvelua. Teemme jokaiseen ajoneuvoon sopivan chipin ja takaamme sen toimivuuden.

Miksi tehdä auton lastutus + mitä siitä hyödyt?

  • Autovalmistaja on tarkoituksella vähentänyt tehoa eri moottorisarjoissa. Esimerkiksi TDI-moottorit. -->Saat moottoristasi täydet optimaaliset tehot irti.
  • Moottorin vääntöä on tehtaalla vähennetty vääntömomentti-käyräarvon tasaamiseksi. Saat rivakamman ja pirteämmin käyttäytyvän auton.
  • Lastutuksella saadaan usein tasaisempi poltoaineen kulutus
OM Mekaniikka Oy
Pentti Karala
Virmanojantie 2- 4
11710 Riihimäki
Puh 0408394814
www.dynopaja.fi718906291578351